Pasta z jaglanki z suszonymi pomidorami

by polanka

Pasta z jaglanki z suszonymi pomidorami

by polanka

by polanka

Do przygotowania tej pasty wystarczą dwa składniki. Ważne jednak, żeby były one dobrej jakości. Dla mnie kasza jaglana ekologiczna o wiele lepiej smakuje niż ta z masowej produkcji. Ma mniejsze ziarenka od tej z upraw konwencjonalnych.

Składniki:
Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
6 suszonych pomidorów
Ząbek czosnku (opcjonalnie)

Wykonanie:
Kaszę jaglaną zblendować razem z suszonymi pomidorami na gładką masę. Jeśli macie ochotę możecie dodać odrobinę oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami, oraz posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!
Monika Zmarzlińska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top